Péntek6 Ifi

Több mint 10 éve történt, hogy a csapat rangidőseit ünnepi keretek (konfirmáció) közepette tagjaivá fogadta a gyülekezet. Az ezt követő nyári táborban talált magára a csapat, Páczi Regina és Páczi Szabolcs vezetésével. Azóta sok mozgalmas év van a hátunk mögött.

A péntek esti alkalmak a fő találkozási pontok. Kezdetektől fogva este 6 körül gyűlünk össze, így lett a nevünk „Péntek 6” ifi. Ilyenkor beszélgetünk Isten dolgairól, a Szentírás, vagy egy mozifilm, vagy egy-egy élethelyzet alapján. Fapadok helyett fotelekben ülünk, hallgatás helyett kérdezünk és válaszolunk, de leginkább Isten útmutatását várjuk az életünkre nézve.

Bár az elmúlt 10 évben sokan lemorzsolódtak, de legalább annyian csatlakoztak is hozzánk. Így lett belőlünk egy igazán összetartó, ám mégis nyitott baráti társaság. Vannak köztünk a haladók mellett kezdők és lelkes újrakezdők is. Legifjabb tagunk alig néhány hónapos J

Találkozásaink nem korlátozódnak a gyülekezetben töltött péntek estékre. Sokat találkozunk a „civil” életben is, akár úgy, hogy az ifit tartjuk valakinek az otthonában, lazább keretek között, akár úgy, hogy kifejezetten szórakoztató programot szervezünk. Nézzetek szét a képeink között, amik többet mondanak minden szónál egy-egy farsangi bulinkról, szimpla házibuliról, biliárd bajnokságról, vagy éppen nyári táborról.

Apropó: tábor. Az első nyári tábor sikerén felbuzdulva minden évben adózunk az emléknek, felkeressük az ország valamely csendes vidékét, hogy felpezsdítsük a környék életét, de leginkább a saját lelki életünket. Hitben megerősödve, tettre készen érkezünk vissza, hogy újult erővel lehessünk hasznára a gyülekezetnek (takarítás, építkezés, egyéb „fiatalos” munkák alkalmával) és egymásnak is.

Évek hosszú során igazi barátságok szövődtek, és túlzás nélkül mondhatjuk el magunkról, hogy Istennek hála, egymás mellett tudunk állni a boldog és nehéz pillanatokban is.

Felnőttünk, legtöbbünk a felsőoktatás padjait koptatja, vannak, aki már a munka világába próbálnak beilleszkedni, de ami közös: mindannyian keressük az Isten szerinti helyünket a világban és a gyülekezetben. Ehhez jó támpont a péntek este, és a vezetőink: Pintérné Tóth Ágnes és Pintér László.