Timóteus Ifjúsági Csoport

Hogyan is kezdődött? Ifink életútja 2005-ben indult, amikor is végeztem Nagykőrösön levelező képzésben a hittanoktatói szakon. Ebben az évben végzett konfirmandusok már nem tudtak volna csatlakozni ahhoz az ifihez, amiben én is felnőttem, mert túl nagy lett volna a korkülönbség. Az elhívás Istentől, és a lelkészünk feleségétől jövő felkérés találkozott. Így 2005. szeptemberétől beindult a Timó Ifi. Eleinte szombatonként, később péntekenként gyűltünk össze. Igazi feltöltődések voltak ezek az alkalmak a munkám mellett, és bár sok áldozatot, és odaszánást megkövetelt, de tudjuk, e nélkül nincs építkezés Isten országában.

Kik vagyunk? Állhatatos diákok (kamaszok és fiatal-felnőttek 16-21 éves korig), akik a sok kötelesség, tanulnivaló, különóra mellett is tudnak időt szakítani Istenre és a közösségre! Azt hiszem, ez manapság mindenképp nagy szó!

Mik történtek? Rengeteg közös élménnyel gyarapodtunk az elmúlt évek alatt, sok mély barátság köttetett, és igazi testvéri kapcsolatokká váltak. Folyamatosan nyitottak voltunk az új konfirmandusok befogadására, erre számtalan programot, ifinapot, ifihétvégét, filmvetítéseket, nagy mozizásokat szerveztünk. Táboraink a nevetéstől, és az énekektől voltak hangosak, na meg a fiú-lány focis és röplabdás őrjöngésektől Az évek alatt sokan kikoptak a csapatból (sajnos ők nagyon hiányoznak nekünk) , de sok új arc is érkezett, sőt, másik felekezetből-gyülekezetből is csatlakoztak hozzánk. Fogyatkoztunk, növekedtük, megújultunk!
Emlékszem, hogy eleinte nagyon nehezen ment a közös éneklés, a nagy szégyenlősdi, meg ciki-félsz miatt, aztán szép lassan oly annyira megszerette mindenki, hogy ma már egy ének utolsó sora alatt hárman, 5 énekszámot kiabálnak be Azóta gyarapodtunk a gitár mellé újabb gitárokkal, fuvolával, zongival, és olykor hegedűszóval is kiegészülünk. Ma már tényleg szívből és bátran dicsőítjük az Urat!

Csodás folyamatok! Amiről pedig mindenképp érdemes beszélni: az a változás, ami velünk történt az idő folyamán hitben, és lelkiekben! A csapat egy része Isten-kereséssel a szívében érkezett, egy része kétkedéssel vegyes kíváncsisággal, de az évek alatt sokan döntöttek az Úr Jézus mellett. Az utóbbi években pedig mindezek a döntések kiegészültek a gyümölcsök megjelenésével, szolgálatok bevállalásával. Mindezt a csodás átalakulást egy vezetőnek látni: maga az ajándék! Ahogyan a Szentlélek belenyúl az életekbe, ahogy megszólítja a fiatalokat, ahogyan átformál, elhív, és helyreállít…egyszerűen fantasztikus, és lenyűgöző, amire csak ezt lehet mondani: Soli Deo Gloria= Egyedül Istené a Dicsőség!! Jó az Úr munkatársának lenni, és ezt már nem csak egyedül mondhatom el, hanem ifink minden tagja vallja, akik bátran belekóstoltak abba, milyen is tenni valamit környezetünkért, másokért, Isten dicsőségére.
Lelki kincseink! Egy kis ízelítő csapatunk munkásságából: vannak baba-vigyázóink, kántortanoncaink, hangosításban jártas szakink, zenészpalántáink, leendő misszionáriusunk és ifivezető jelöltek stb. Nagy empatikusság, segítőkészség jellemzi csoportunkat, így több időszakos, ill. alkalmi szolgálatban is részt veszünk, nem rettenünk meg az idősgondozástól, ablakpucolástól, fizikai munkáktól, lakásfelújítástól, költöztetéstől, szeretetvendégség előkészítésétől sem. Érkező babáink besegítésével már szép kis családnak nézünk ki.

2 éve beindult aktívan a Kreatív foglalkoztatás is Éva segítségével, amivel célunk, hogy „bármiből-bármit” alapon szépséges-praktikus dolgokat készítsünk, alakítsunk, formáljunk, miközben nagyokat hülyéskedünk, beszélgetünk. Legutóbbi projektjeink: tiszta bőrből Biblia-tok készítés, mobil-tok készítés, könyvjelzők, ékszerek stb. alkotása, de készítettünk már hatalmas nemez-képet is, amibe mindenki belegyúrta „önmagát”.
Köszönet és hála! Megemlíteném áldott szívű-kezű segítőimet is, köztük Kadót, aki csak pár évre, de köztünk volt és erős nyomot hagyott bennünk (azóta is lelkileg hátterünk maradt!), és 2010 óta pedig férjem, Szabolcs, és barátaink, Éva és Tibi társaim a szolgálatban, amiért külön hála az Úrnak! Nem jó az embernek egyedül lenni, a szolgálatban sem! De nagyon jó együtt, egy szívvel, csapatban építkezni!

Hogyan tovább? Jelen és Jövő. Továbbra is minden pénteken 18 órakor találkozunk Igetanulmányozásra, dicsőítésre, beszélgetésre. Minden más rajtunk múlik Palacsinta-Party, Kreatív Kézműves alkalmak Éva vezetésével, kirándulások Szabival és Tibivel, filmvetítések, minden mi szem-szájnak ingere. Szeretnénk saját sakk-szakkört, foci alkalmakat, dics-zenekart meg egy rakás mindent Célunk, hogy továbbra is folyamatosan beépüljünk a Gyülekezet véráramába, aktívan és láthatóan, és a következő generációnak krisztusi utat mutassunk, segítsük őket meggyökerezni. Mai nyelven megszólítva őket, biblikus életre bátorítani őket. Hiszen felnőttünk, vagy mi a csuda

Czap Krisztina